Nieuwe reeks inspiratiekaarten en culinaire foodroutes

Vanuit het IKW-project Waddengastronomie is een nieuwe reeks inspiratiekaarten en culinaire foodroutes gelanceerd. De routes voegen een extra ervaring toe aan het Waddengebied.

De bezoeker van het Waddengebied is vaak gek op lokaal eten. Maar ook het op verhaal erachter, bijvoorbeeld van de boer of de teler. Met deze nieuwe foodroutes heb je als toerist, maar ook als bewoner van het gebied een hele leuke ervaring, waarbij je de wereld in duikt van de rijke culinaire tradities en duurzame vernieuwingen uit de regio.

Er zijn 13 thematische inspiratiekaarten en 22 nieuwe foodroutes, die bewoners en bezoekers meenemen op een smaakvolle ontdekkingsreis langs de leukste culinaire bestemmingen van het Waddengebied. De locaties op de route worden gerund door duurzame ondernemers die met aandacht voor het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee ondernemen.

De foodroutes dragen bij aan een duurzame vorm van toerisme. Waddenvoedsel dat van dichtbij komt, heeft een veel lagere footprint omdat het veel minder vervuilende kilometers heeft afgelegd. De keten wordt verkort en het netwerk van ondernemers wordt versterkt.

Alle routes zijn te vinden op visitwadden.nl/smaak.

Landschapstriënnale Dynamische Waddendelta
9,3 miljoen extra aangevraagd voor IKW-projecten Ruim baan voor Vissen 2 en Vismigratierivier