Volop genieten van Waddengastronomie

Het Werelderfgoed Waddenzee op de kaart zetten als bakermat van smaak, gezonde voeding en bewust leven. Niets meer of minder is het doel van het project Waddengastronomie. Een en ander moet leiden tot een heuse culinaire traditie.  

Meer en meer toeristen ontdekken het Unesco Werelderfgoed Waddenzee. De combinatie van zee, rust en ruimte heeft op hen een magneetuitwerking. Maar het gebied heeft nog een andere troefkaart in handen: een  uitstekende waddengastronomie gebaseerd op voedselingrediënten uit eigen regio.

Het project Waddengastronomie zet in op het versterken  van de schat aan streekeigen waddenproducten. Producenten van waddengewassen, vissers en horecaondernemers trekken hierbij samen op. Idee is om waddengastronomie als culinaire traditie het jaarrond seizoensgewijs uit te dragen en jaarlijks te vieren  met een feestelijke start van de Maand van het Waddenmenu. Hiervoor worden speciale Waddenfoodroutes opgezet. Via deze routes kunnen toeristen ontdekken welke producten en smaken de Waddenregio allemaal te bieden heeft. Duurzaam kwaliteitstoerisme, vooral in de kuststrook, wordt hierdoor gestimuleerd. Ook komen er online marktplaatsen.

De totale investering in het project bedraagt een kleine € 2 miljoen. Het Investeringskader Waddengebied (IKW) draagt hier ruim € 985.000 aan bij.

Zie ook:

Waddengastronomie moet groene en culinaire toerist naar waddengebied halen

 

Dag van het Wad in teken van 12 jaar UNESCO Werelderfgoed
Kornwerderzand wordt toeristische trekpleister