Blik op vooruit tijdens Toogdag Wadden

Samen investeren in de toekomst van het Waddengebied. Dat was op woensdagmiddag 3 februari het thema van de Toogdag voor de Wadden in WTC Leeuwarden, met onder meer een interactief webinar over de Investeringagenda Waddengebied. Via twee livestreams is de Toogdag terug te zien.

Tijdens de Toogdag spraken de ministers Cora van Nieuwenhuizen (IenW) en Carola Schouten (LNV) over de Agenda voor het Waddengebied 2050. Zij reageerden onder meer op de dilemma’s die zich bij de uitvoering van deze agenda voordoen. Ook vertelden jongeren wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van de regio en was er aandacht voor het eerste jaar van de nieuwe governance van het Waddengebied. De investeringsagenda voor de komende jaren vormde het slotonderdeel.

Foto: Hoge Noorden / Jacob Van Essen

Webinar investeringsfonds
Het IKW-webinar kende een afwisselend programma. Zo was er een vraaggesprek met Bert Wijnsma, programmamanager IKW, en Gerben Huisman, directeur van het Waddenfonds, over de investeringsagenda voor het Waddengebied in de komende jaren. Verder waren er bijdragen van ondernemers uit het Waddengebied zoals Erwin Croughs en Niels Grootenboer. Ook kwamen enkele vertegenwoordigers van belangenorganisaties aan het woord: Kees de Pater van Vogelbescherming Nederland en Arjen Bosch van de Raad voor Waddenzeehavens.

Livestream >>

 

Waddenagenda 2050 uit de startblokken
Manifestatie Klimaatadaptatie Waddenkust