Wilma de Vries nieuwe programmasecretaris bij IKW

Per 1 april is Wilma de Vries de nieuwe programmasecretaris bij het IKW. Zij is cultureel antropoloog en werkte jarenlang als onderzoeker. De afgelopen vijftien jaar was zij werkzaam bij het Fries Sociaal Planbureau (FSP) en Partoer. Daar heeft ze onderzoek gedaan naar onder andere leefbaarheid en bevolkingsontwikkelingen. Ook was zij coördinator van de digitale monitoren van het FSP en projectleider van de tweejaarlijkse leefbaarheidsmonitor Leven in Fryslân. Vanuit dat perspectief schrijft ze graag over maatschappelijke trends in toegankelijke publicaties.

Wilma is een liefhebber van het Waddengebied. In haar vorige functie heeft ze onder andere onderzoek gedaan naar brede welvaart en jongeren op de Waddeneilanden. Privé is Wilma ook regelmatig in het Waddengebied te vinden. Bij het IKW gaat zij zich, naast het werken als programmasecretaris, ook bezighouden met monitoring. Een rol die haar, vanuit haar eerdere werkervaring, op het lijf geschreven is.

Zeegrasplanten verzameld in Denemarken
Meetactie: Sterren tellen. Is er nog duisternis?