Waddenmozaïek toont eerste beelden

Over de natuurwaarden van het onderwatergedeelte van de Waddenzee is nog weinig bekend. Het IKW-project Waddenmozaïek brengt daar verandering in. Het project brengt de onderwaterwereld in beeld. De eerste ervaringen smaken naar meer!

De kooien, substraat en de kleurige markeringsboeien

Dit jaar zijn de eerste experimenten ingezet. Zo zijn er op de locatie NIOZ-haven op Texel ‘kooien’ met diverse harde substraten in de Waddenzee geplaatst. Vervolgens is het monitoren op onder meer soorten gestart. Dat leidde onder andere tot bijzondere vondsten zoals zee-egels, die zich op kienhout hebben gevestigd. Binnenkort volgt meer nieuws over de experimenten.

Ga voor meer informatie naar:

www.waddenmozaiek.nl

Zee-egels op kienhout
Van baggerslib tot kwelderlandschap
Investeringskader Waddengebied in een notendop