Afsluitdijk Wadden Center geopend

Bij Kornwerderzand staat, als een schuimkraag op de Afsluitdijk, een markant gebouw: Het Afsluitdijk Wadden Center. Dit centrum biedt een totaalbeleving over Unesco Werelderfgoed Waddenzee. Het Investeringskader Waddengebied heeft, als onderdeel van de majeure opgave ‘Vitale Kust en Afsluitdijk’, € 4 miljoen bijgedragen aan de realisatie van het unieke beleefcentrum.

Minister Cora van Nieuwenhuizen, Infrastructuur en Waterstaat en gedeputeerde Klaas Kielstra, provincie Fryslân, hebben het Afsluitdijk Wadden Center bij Kornwerderzand voorjaar 2018 geopend. Het centrum biedt bezoekers vanuit de hele wereld een interactieve beleving van de Afsluitdijk als internationaal toonbeeld van waterbouw en een plek van vele (nieuwe) verhalen. Naar verwachting trekt het Afsluitdijk Wadden Center jaarlijks tussen de 70.000 en 100.000 gasten uit binnen- en buitenland. Bezoekers kunnen in tien talen meer te weten te komen over Unesco Werelderfgoed Waddenzee, de unieke Vismigratierivier, het IJsselmeergebied en de ontwikkelingen op en rond de Afsluitdijk.

Aan de realisatie van het Afsluitdijk Wadden Centre heeft het Waddenfonds €  4 miljoen bijgedragen.

Programma De Nieuwe Afsluitdijk
Het project Afsluitdijk Wadden Center maakt deel uit van het programma De Nieuwe Afsluitdijk, een samenwerking van de provincies Noord-Holland, Fryslân en de gemeenten Hollands Kroon, Súdwest-Fryslân en Harlingen. Samen werken ze aan een vernieuwde dijk op het gebied van duurzame energie, ecologie, recreatie en toerisme.