Werelderfgoedcentrum Waddenzee

Werelderfgoedcentrum Waddenzee

Impressie van het te bouwen Werelderfgoedcentrum Waddenzee in de haven van Lauwersoog.

Thema: Waddenzee
Website: http://werelderfgoedcentrum-waddenzee.nl/werelderfgoedcentrum
Status: In uitvoering

Het Werelderfgoedcentrum Waddenzee is een nieuwe bestemming voor bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Het spectaculair duurzame en energieneutrale gebouw in de haven van Lauwersoog opent in 2024.

Een uitnodigend baken waar passanten, toeristen en inwoners van de regio genieten van lokale producten in het café of restaurant. Dát wordt het Werelderfgoedcentrum Waddenzee (werktitel).

Internationale studenten, onderzoekers en ondernemers doen er onderzoek naar een gezonde Waddenzee en een duurzame toekomst voor ons allemaal. De bezoeker vindt er echte zeehonden die tijdelijk worden opgevangen, labs van onderzoekers en prikkelende opstellingen over de unieke natuurwaarde van de Wadden en de ecologische uitdagin – gen waarmee we te maken hebben. Je kunt er meedoen en aansluiten bij activiteiten, binnen en buiten. Je komt dichter bij de natuur en bij jezelf. Je gaat er weg met de geur van de zee in je neus, modder aan je schoenen, nieuwe liefde voor het Wad en het besef om te zorgen voor een goede balans tussen mens, natuur en economie in de Waddenzee.

Totale investering: € 26,3 miljoen
Waddenfonds: € 9,6 miljoen
Provincies: € 5,9 miljoen
Overige financiers: € 10,8 miljoen

Vismigratierivier
Vitale kust Eemsdelta