
Thema: Versterken en vermarkten werelderfgoed
Website: https://www.visitwadden.nl/nl/verhalen/bundel/waddengastronomie-versterkt-werelderfgoedbeleving
Status: In uitvoering
Duurzame, streekeigen ‘waddenproducten’ als groenten en vis beter vermarkten, zodat op den duur een culinaire traditie ontstaat. Dat is het doel van het project Waddengastronomie. Producenten van deze waddengewassen, vissers en horecaondernemers trekken hierbij samen op.
Het idee is om speciale Waddenfoodroutes op te zetten zodat toeristen kunnen ontdekken welke producten en smaken de Waddenregio te bieden heeft. Ook komen er online marktplaatsen waar het waddenvoedsel wordt aangeboden en kan worden gekocht. Duurzaam kwaliteitstoerisme, vooral in de perifere kustgebieden, wordt hierdoor gestimuleerd. .
Het project is een samenwerking van Samen met Visit Wadden, Stichting Waddengroep, ETFI en NHL Stenden Hogeschool en een netwerk van zo’n 300 groene ondernemers.
Totale investering: € ??
Waddenfonds: € 1 miljoen
Provincies: € 0.6 miljoen
Overige financiers: € 0.4 miljoen