Centrum Gastvrij Schiermonnikoog

Centrum Gastvrij Schiermonnikoog

Bezoekers en informatiecentrum Het Baken op Schiermonnikoog.

Thema: Versterken en vermarkten Werelderfgoed
Website: https://www.natuurmonumenten.nl/informatiecentrum-het-baken
Status: Afgerond
 
Schiermonnikoog krijgt een nieuw, energieneutraal bezoekerscentrum. Het project, getiteld ‘Centrum Gastvrij Schiermonnikoog’, vergroot de aantrekkingskracht van ons kleinste bewoonde Waddeneiland. De bouw van het bezoekerscentrum is een gezamenlijk initiatief van Natuurmonumenten, Nationaal Park Schiermonnikoog en de VVV.

Het nieuwe gebouw krijgt een multifunctionele invulling. Het volledig duurzaam gebouwde centrum krijgt wisselende exposities en tal van nieuwe activiteiten en arrangementen, voor zowel de toerist als voor de zakelijke markt. Daarbij wordt gedacht aan mogelijkheden voor bedrijfsuitjes en teambuildingdagen. Daarnaast willen de projectpartners met nieuwe activiteiten de bewustwording en beleving van het waddengebied en Schiermonnikoog bevorderen.

Het nieuwe bezoekerscentrum moet een impuls geven aan het toerisme op Schiermonnikoog. De drie partners koersen aan op een jaarlijkse groei van 20.000 toeristen, ook buiten het hoogseizoen. Een groot voordeel voor de bezoekers is dat zij straks bij één loket terecht kunnen voor heel veel informatie over het eiland, het Nationaal Park en Werelderfgoed Waddenzee.

Totale investering: € 3,1 miljoen
Waddenfonds € 1,3 miljoen
Provincie € 0,8 miljoen
Overige financiers € 1 miljoen

Visit Wadden
Waddenmozaïek